Μενού Κλείσιμο

Εύκολη Συνταγή Για Την Αναζωογόνηση Του Δέρματος Στο Σπίτι

Το υγιές δέρμα είναι ένα από τα πιο κοινά προβλήματα υγείας και ομορφιάς για τους ανθρώπους σήμερα, και δικαιωματικά έτσι. Το δέρμα μας είναι το σώμα μας μεγαλύτερο όργανο, και όταν το δέρμα μας δεν φαίνεται ή να αισθάνεται καλά, είναι εκτεθειμένο για τον υπόλοιπο κόσμο να δει.

Ως εκ τούτου, υπάρχουν εκατοντάδες εταιρείες που πωλούν χιλιάδες προϊόντα, όλοι αγωνίζονται να έχουν το καλύτερο προϊόν που πωλούν προϊόντα φροντίδας του δέρματος. Αν και αυτό δεν είναι εγγενώς κακό, πολλές από αυτές τις εταιρείες χρεώνουν ένα χέρι και ένα πόδι για τα προϊόντα που είναι χημικώς βασισμένα, ενέχουν κίνδυνο ερεθισμού του δέρματος και βλάβες στο περιβάλλον.

Ωστόσο, υπάρχουν αποτελεσματικές εναλλακτικές λύσεις για τη χημική φροντίδα του δέρματος. Όλα τα φυσικά, το σπίτι θεραπεία μπορεί συχνά να επιτύχει τα ίδια αποτελέσματα με τα χημικά προϊόντα, αλλά χωρίς κανέναν από τους ερεθισμούς ή παρενέργειες.

Μια από τις καλύτερες μορφές φυσικής φροντίδας του δέρματος στο σπίτι είναι οι μάσκες.

Οι μάσκες μπορούν να κατασκευαστούν από μια μεγάλη ποικιλία από συστατικά στο σπίτι για να επιτύχουν ό, τι χρειάζεται η φροντίδα του δέρματος. Επιπλέον, τα περισσότερα από τα συστατικά είναι εύκολο να βρεθούν και πολύ προσιτά.

Η πιο δημοφιλής σπιτική μάσκα είναι μια μάσκα από βρώμη. Είναι μια απλή, απόλυτα ασφαλής μάσκα και λειτουργεί τέλεια για άτομα με λιπαρό δέρμα. Τα συστατικά έχουν ως εξής:

Ανακατέψτε το νερό και την πλιγούρι βρώμης μαζί και μαγειρέψτε. Στη συνέχεια, ρυθμίστε το βρώμης στην άκρη για να κρυώσει και να παχύνετε. Καθώς ψύχεται, ανακατεύετε στο ¼ φλιτζάνι μέλι. Μόλις η μάσκα είναι καλά αναμειγμένη και δροσερή, εφαρμόστε ένα λεπτό ομοιόμορφο στρώμα στο δέρμα (Face Masks: Clay & Sheet Masks – PINK – Victoria’s Secret).

Προσέξτε όταν εφαρμόζετε αυτή τη μάσκα γύρω από τα μάτια. Αν και είναι απολύτως ασφαλές, το πλιγούρι βρώμης μπορεί να προκαλέσει ελαφρύ ερεθισμό στα μάτια. Καλύτερα, τοποθετήστε μια χρησιμοποιημένη τσάντα τσαγιού πάνω από τα βλέφαρα για να μειώσετε την ερυθρότητα ή τον οφθαλμικό ερεθισμό.

Ο τρόπος λειτουργίας αυτής της μάσκας είναι απλός.

Το πλιγούρι βρώμης στη μάσκα είναι το κύριο “ενεργό” συστατικό. Λειτουργεί για να απορροφήσει την περίσσεια του πετρελαίου στο δέρμα και στους πόρους. Το πλιγούρι βρώμης θα βοηθήσει επίσης να απομακρυνθούν τα περίσσεια των κυττάρων του δέρματος και να απολεπιστεί το δέρμα (Celebrity Face Mask Hacks Trick Skin Care Secrets | StyleCaster). Το μέλι είναι απλά εκεί για να μετατρέψει το πλιγούρι βρώμης σε μια ζύμη, κολλώδη συνέπεια που θα προσκολληθεί στο δέρμα.

Άλλη μια φυσική θεραπεία του δέρματος είναι να χρησιμοποιήσετε χυμό λεμονιού για να βοηθήσετε στην απολέπιση και φρεσκάρισμα του δέρματος.

Ο χυμός λεμονιού είναι ένα οξύ φρούτου, το ΑΚΑ άλφα υδροξυ οξύ. Λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο με το σαλικυλικό οξύ, εκτός από το ότι είναι 100% φυσικό. Αυτό θα βοηθήσει στην απολέπιση του δέρματος, μειώνοντας την “κόλλα” που προκαλεί την παραμονή των νεκρών κυττάρων του δέρματος στο δέρμα.

Αυτή είναι μια από τις πιο απλές μάσκες που μπορείτε να κάνετε και είναι στην πραγματικότητα περισσότερο “ξεπλύνετε” από οτιδήποτε άλλο. Τα μόνα απαραίτητα συστατικά είναι το νερό και ο χυμός λεμονιού. Αναμίξτε 1 μέρος νερού σε 5 μέρη χυμού λεμονιού και μασάζ το διάλυμα στο πρόσωπό σας. Στη συνέχεια ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με δροσερό νερό. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ξεπλύνετε καλά, γιατί μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος εάν παραμείνει για πολύ καιρό.

Παρόλο που όλα αυτά είναι φυσικά, είναι πάντα καλύτερο να συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο πριν χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε θεραπεία περιποίησης του δέρματος. Όταν χρησιμοποιούνται σωστά, αυτές οι μάσκες είναι αποτελεσματικές εναλλακτικές λύσεις σε πολλά από τα ακριβά χημικά προϊόντα που πωλούνται στα καταστήματα.

Η ολιστική φροντίδα δέρματος επικεντρώνεται στη συνολική ευεξία, συμπεριλαμβάνοντας τη διατροφή, την ψυχική υγεία και την καθημερινή φροντίδα με φυσικά προϊόντα. Μέσω της ισορροπημένης διατροφής και της επαρκούς ενυδάτωσης, καθώς και της μείωσης του στρες με τεχνικές όπως η γιόγκα και ο διαλογισμός, ενισχύεται η υγεία του δέρματος.

Παράλληλα, η τακτική φυσική άσκηση και η χρήση φυσικών προϊόντων προσφέρουν επιπλέον οφέλη, βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αίματος και ενισχύοντας την φυσική λάμψη του δέρματος.