Μενού Κλείσιμο

Όλες Οι Πληροφορίες Για Το Ξύρισμα Και Την Προστασία Του Δέρματος

Το ξύρισμα είναι μια μοναδική εμπειρία. Γιατί; Επειδή κάθε άτομο είναι διαφορετικό όταν πρόκειται για:

Έτσι τα εργαλεία ξυρίσματος και τα αξεσουάρ που λειτουργούν για κάποιον μπορεί να μην λειτουργούν τόσο καλά για ένα άλλο. Εξ ου και η ανάγκη για πειραματισμό και πρακτική για την επίτευξη των ιδανικών αποτελεσμάτων ξυρίσματος.

Ξύρισμα

Η λίστα συμβουλών παρακάτω θα βοηθήσει στο πείραμα ξυρίσματος και στη διαδικασία ανάπτυξης έως ότου βρείτε τις καλύτερες μεθόδους για βέλτιστα αποτελέσματα:

Αποφύγετε το ξύρισμα όταν σηκωθείτε πρώτα μετά τον ύπνο, καθώς τα υγρά του σώματος κάνουν το δέρμα φουσκωμένο καθιστώντας πιο δύσκολο το ξύρισμα των μαλλιών.

Μετά από 20 ή 30 λεπτά το δέρμα γίνεται πιο τεντωμένο έτσι ώστε ο άξονας των μαλλιών να είναι πιο εκτεθειμένος καθιστώντας τον ευκολότερο.

Μην παραμένετε στο λουτρό πολύ καιρό πριν το ξύρισμα. Το δέρμα θα συρρικνωθεί μετά από οκτώ λεπτά ή έτσι καθιστώντας δύσκολη την επίτευξη ομαλής, στενής ξυρίσματος.

Χρησιμοποιήστε προφυλακτικά προϊόντα όπως σαπούνια, αφρούς, κρέμες και πηκτές. Κλειδώνουν την υγρασία στα μαλλιά, βοηθούν να διατηρούν τα μαλλιά όρθια και μειώνουν την τριβή επιτρέποντας στην λεπίδα να γλιστρά εύκολα πάνω στο δέρμα.

Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε ένα λάδι ξυρίσματος το οποίο σας βοηθά να κάνετε ένα βαθύ ξύρισμα και να δώσετε κάποια προστασία στο δέρμα καθώς η λεπίδα γλιστράει πάνω στην επιφάνεια. Συχνά δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε κανένα άλλο αξεσουάρ ξυρίσματος μόλις βρείτε ένα λάδι ξυρίσματος που σας ταιριάζει.

 1. Το μαλακτικό μαλλιών μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να μαλακώσει τα μαλλιά.
 2. Τα πιο επαναλαμβανόμενα εγκεφαλικά επεισόδια σε μια περιοχή δέρματος αυξάνουν τον κίνδυνο ερεθισμού.
 3. Για να αφαιρέσετε τις αδέσποτες τρίχες που δεν έχουν αφαιρεθεί μετά από μία ή δύο περάσματα με το ξυράφι, χρησιμοποιήστε ένα pop-up trimmer.
 4. Ποτέ μην μοιράζεστε το ξυράφι ή την ξυριστική μηχανή σας με κανέναν άλλο για να αποφύγετε λοιμώξεις του δέρματος

Η εκτέλεση των άκρων των δακτύλων πάνω από την ξυρισμένη περιοχή είναι μια πολύ αποτελεσματική μέθοδος για να εξασφαλιστεί ένα στενό ξύρισμα. Η αίσθηση της αφής θα σας προειδοποιήσει για την αγκίστρωση και τις χαμένες μπαλώματα που μπορεί να είναι δύσκολο να δείτε στον καθρέφτη.

 1. Πάντα να τρίβετε πρώτα τα μαλλιά για τουλάχιστον 3 λεπτά. Τα μαλλιά απορροφούν το νερό που το κάνει να σηκώνεται, διευκολύνοντας το ξύρισμα.
 2. Οι υγρές τρίχες μειώνουν επίσης τη φθορά της λεπίδας. Το ξύρισμα μετά από ένα ντους είναι η ιδανική στιγμή.
 3. Για ένα στενό ξύρισμα με ελάχιστο ερεθισμό, προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε μια γωνία περίπου 30 μοιρών μεταξύ της λεπίδας και του δέρματος.
 4. Για να μειωθεί ο κίνδυνος εγκαύματος της ξυριστικής μηχανής και να παραταθεί η διάρκεια ζωής της λεπίδας, αφήστε την κρέμα ξυρίσματος να καθίσει στο δέρμα για 4 λεπτά πριν το ξυρίσετε.
 5. Η παχιά κρέμα ξυρίσματος ή ο αφρός προσφέρει την καλύτερη προστασία από ερεθισμούς και περικοπές.
 6. Χρησιμοποιήστε μια απότομη νέα λεπίδα. Αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε πίεση στην λεπίδα, είναι καιρός να την αλλάξετε. Η χρήση μιας αμβλύς λεπίδας μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφυτευμένων μαλλιών.
 7. Πλύντε το δέρμα με κρύο νερό μετά το ξύρισμα για να σταματήσετε οποιαδήποτε αιμορραγία από μικρές κηλίδες και επίσης να αφαιρέσετε τυχόν ίχνη σαπουνιού ή αφρού.

Κατά το ξύρισμα της περιοχής των ποδιών, χρησιμοποιήστε μακρές κινήσεις που στρέφονται κατά του κόκκου αποφεύγοντας επαναλαμβανόμενες κτυπήσεις. Μεγάλη προσοχή πρέπει να ασκείται ειδικά γύρω από οστεώδεις περιοχές όπως ο αστράγαλος ή το γόνατο.

Τα μαλλιά κάτω από τον βραχίονα αυξάνονται προς όλες τις κατευθύνσεις, έτσι ώστε να είναι απαραίτητη μια διαδρομή προς τα πλάγια, καθώς και περιστροφές προς τα πάνω και προς τα κάτω για να πιάσουν όλες τις τρίχες.

 • Μην εφαρμόζετε αποσμητικά ή αντισηπτικά αμέσως μετά το ξύρισμα, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει οξύ ερεθισμό και πόνο.
 • Για τη γραμμή μπικίνι, ξυρίστε προς την κατεύθυνση των μαλλιών και αποφύγετε την επανάληψη των εγκεφαλικών επεισοδίων για να ελαχιστοποιήσετε τον ερεθισμό σε αυτήν την πολύ ευαίσθητη περιοχή.

Συμπερασματικά: Το ξύρισμα είναι μία από τις πιο κοινές μεθόδους αποτρίχωσης σε όλο τον κόσμο. Είναι φθηνό, γρήγορο και βολικό στο σπίτι. Οι αρνητικοί παράγοντες είναι ότι πρέπει να γίνεται συχνά και το δέρμα να υποφέρει αν δεν ληφθούν προφυλάξεις.

Η χρήση των παραπάνω οδηγιών θα ελαχιστοποιήσει τον ερεθισμό και θα σας βοηθήσει να πάρετε ένα βαθύ ξύρισμα που κρατάει ανεπιθύμητες τρίχες σώματος υπό έλεγχο!