Μενού Κλείσιμο

Αρθρίτιδα & Πόνος Στις Αρθρώσεις

Σήμερα σχεδόν ένα στα δυο άτομα που μιλάτε ζει με καθημερινό πόνο στις αρθρώσεις. Δεν έχει σημασία η ηλικία ή η φυσική κατάσταση του ατόμου, ο καθημερινός πόνος φαίνεται να είναι ένα κοινό παράπονο. Η διαβίωση με χρόνιο πόνο μπορεί να εξαντλήσει το άτομο, επηρεάζοντας τα επίπεδα ενέργειας, τη διάθεση και τη συνολική αντοχή.

Η αιτία μπορεί να ποικίλλει, ωστόσο η αρθρίτιδα είναι συνήθως το βασικό πρόβλημα. Έρχεται σε περισσότερες από 100 μορφές και δεν χρειάζεται να είναι κανείς σε μεγάλη ηλικία για να έχει αυτή την εξουθενωτική ασθένεια. Το κόστος της αρθρίτιδας σε όλο τον κόσμο ανέρχεται σε περίπου 400 δισεκατομμύρια δολάρια σε ιατρικά έξοδα και χαμένη παραγωγικότητα.

Διαβάστε επίσης: Ψωρίαση Αρχικό Στάδιο Εικόνες – Η ψωρίαση είναι μια αυτοάνοση ασθένεια που προκαλεί την πολύ γρήγορη ανάπτυξη των κυττάρων του δέρματος. Μπορεί να προκαλέσει κόκκινα, φολιδωτά μπαλώματα στο δέρμα ή παχιά, ασημί λέπια.

Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος και χρειάζεται φροντίδα. Πρέπει επίσης να τροφοδοτείται σωστά για να διατηρήσει την ελαστικότητα και τη δύναμή του. Το δέρμα που δεν λαμβάνει την κατάλληλη διατροφή θα γεράσει γρηγορότερα από όσο θα έπρεπε και θα γίνει επίσης πιο επιρρεπές σε βλάβες από εξωτερικές πηγές.

Είναι μια χρόνια πάθηση που χαρακτηρίζεται από ερυθηματώδεις πλάκες με ασημί-λευκή κλίμακα στην επιφάνεια. Επηρεάζει το δέρμα και τα νύχια και μπορεί να προκαλέσει φαγούρα ή πόνο. Εμφανίζεται σε διαφορετικά μέρη του σώματος σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, αλλά πιο συχνά εμφανίζεται στο τριχωτό της κεφαλής, τα γόνατα, τους αγκώνες, τη μέση και τα γεννητικά όργανα.

Αυτό το άρθρο έχει να κάνει με το πώς μπορείτε να ανανεώσετε το δέρμα σας στο σπίτι. Δεν χρειάζεται να ξοδεύετε πολλά χρήματα σε ακριβές θεραπείες και ορούς μόνο και μόνο επειδή θέλετε να δείχνετε ωραία.

Η ακριβής αιτία της ψωρίασης είναι άγνωστη, αλλά πιστεύεται ότι σχετίζεται με μια ελαττωματική απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος σε μια λοίμωξη ή περιβαλλοντικό έναυσμα, όπως το στρες ή ο τραυματισμός.

Αρθρίτιδα & Πόνος Στις Αρθρώσεις

Πίσω Στους Πόνους Της Αρθρίτιδας

Ας το παραδεχτούμε. Η προληπτική φροντίδα υγείας είναι βαρετή και ως αποτέλεσμα τα περισσότερα άτομα δεν παρέχουν στον οργανισμό τους συμπληρώματα διατροφής μέχρι να αρρωστήσουν ή να πονάνε.

Δεν τρώμε σωστά για να πάρουμε τις απαιτούμενες θρεπτικές ουσίες και ακόμα και αν το προσπαθήσουμε, απομένουν πολύ λίγα σε θρεπτικά συστατικά μόλις μαγειρέψουμε το φαγητό μας σε υψηλές θερμοκρασίες. Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να αρχίσουμε να τρέφουμε τις αρθρώσεις μας σε νεαρή ηλικία για να προλάβουμε την αρθρίτιδα, ωστόσο πολύ συχνά αυτό δεν γίνεται μέχρι να μην αντέχουμε πλέον τον πόνο.

Ο αγώνας κατά της Αρθρίτιδας πρέπει να ξεκινήσει από νωρίς στη ζωή με καλή διατροφή. Καλή διατροφή σημαίνει επίσης τη λήψη καθημερινών συμπληρωμάτων διατροφής μαζί με μια ισορροπημένη διατροφή.

Ένα άτομο πρέπει να αρχίσει να συμπληρώνει τη διατροφή του ήδη από την ηλικία των 30 ετών για να καταπολεμήσει τα συμπτώματα της Αρθρίτιδας αργότερα στη ζωή του.

Καθώς μεγαλώνουμε οι αρθρώσεις μας αρχίζουν να χάνουν τη λίπανση, αυτό μπορεί επίσης να συμβεί νωρίτερα λόγω τραυματισμού ή υπερβολικής καταπόνησης των αρθρώσεων ως αποτέλεσμα αθλητικής δραστηριότητας ή επαναλαμβανόμενης κίνησης.

Μόλις η άρθρωση αρχίσει να χάνει την υγρασία, βιώνουμε την απώλεια της ευελιξίας και την αύξηση της φλεγμονής που έχει ως αποτέλεσμα τη δυσκαμψία και τον πόνο.

Πρέπει να διατηρήσουμε τον χόνδρο και το υγρό σε όλες τις αρθρώσεις μας για να διατηρήσουμε την ευελιξία και να ζήσουμε μια ενεργή ζωή.

Μόλις αρχίσουν τα συμπτώματα, το πρώτο πράγμα στο οποίο καταφεύγουν οι περισσότεροι άνθρωποι είναι η φαρμακευτική αγωγή κατά του πόνου, ωστόσο αυτό απλώς καλύπτει το υποκείμενο πρόβλημα και δεν παρέχει τροφή για τη βελτίωση της λίπανσης στην πληγείσα περιοχή.

Τα φυσικά συμπληρώματα Celadrin, MSM, γλυκοζαμίνη και χονδροϊτίνη κυκλοφορούν στην αγορά εδώ και χρόνια και λαμβάνονται συνήθως για την ανακούφιση των αρθριτικών συμπτωμάτων. Λαμβανόμενα σε μορφή χαπιού αυτά τα συμπληρώματα μπορεί να χρειαστούν έως και αρκετούς μήνες προτού τα άτομα αρχίσουν να αισθάνονται καλύτερα, επομένως οι περισσότεροι άνθρωποι τα παρατάνε προτού καν αρχίσουν να βλέπουν αποτελέσματα.

Τα χάπια απαιτείται να διασπαστούν από το πεπτικό σύστημα προτού τα απαραίτητα συστατικά απορροφηθούν από την κυκλοφορία του αίματος και την εντερική οδό και μπορεί να χρειαστεί τόσος χρόνος για να εισέλθουν αρκετά από αυτά τα συστατικά στο σώμα ώστε να είναι χρήσιμα.

Το Gel-nutrition είναι μια νέα φυσική εναλλακτική λύση που παίρνει τα ίδια αποδεδειγμένα συστατικά και τα διατηρεί σε προενυδατωμένη κατάσταση, ώστε το σώμα να μπορεί να τα απορροφήσει γρήγορα στην κυκλοφορία του αίματος για γρήγορη ανακούφιση από τον πόνο και αρχίζουν να θρέφουν το σώμα και τις αρθρώσεις του μέσα σε μία ώρα μετά την κατάποση.

Θετικά αποτελέσματα έχουν παρατηρηθεί μέσα σε 4 έως 72 ώρες ανάλογα με το άτομο. Τώρα φανταστείτε και τα 4 φυσικά συμπληρώματα συνδυασμένα σε μία ισχυρή φόρμουλα τζελ, δεν χρειάζεται πλέον να παίρνετε ένα χέρι γεμάτο χάπια κάθε μέρα.

Τι Ακριβώς Είναι Αυτά Τα Συστατικά Και Πώς Λειτουργούν;

  • Το Celadrin ή cetyl myristoleate είναι ένα μείγμα κετυλιωμένων λιπαρών οξέων που παρέχει λίπανση στις αρθρώσεις. Το μείγμα, που εφευρέθηκε και κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από τον χημικό Harry Diehl PhD το cetyl myristoleate βρέθηκε να κυκλοφορεί στο αίμα των ποντικιών και να τα κάνει να έχουν ανοσία στην αρθρίτιδα. Το Celadrin μπορεί επίσης να δρα ως αντιφλεγμονώδης παράγοντας.
  • Το MSM ή μεθυλοσουλφονυλομεθάνιο είναι μια φυσική, οργανική, θειούχα ένωση. Λαμβανόμενο ως διατροφική πηγή θείου, το οποίο είναι το 4ο πιο άφθονο στοιχείο στο ανθρώπινο σώμα, το MSM είναι απαραίτητο για τη δημιουργία και την αποκατάσταση του χόνδρου. Το MSM έχει αποδειχθεί ότι ανακουφίζει τον πόνο ως αποτέλεσμα της ρευματοειδούς αρθρίτιδας και της οστεοαρθρίτιδας
  • Η γλυκοζαμίνη είναι ένα μικρό μόριο υδατανθράκων το οποίο συντίθεται (παράγεται) φυσικά στο σώμα. Η σύνθεση αυτή μειώνεται με τη γήρανση, επομένως υπάρχει ανάγκη για συμπλήρωμα. Η γλυκοζαμίνη υποστηρίζει τη διατήρηση και την αντοχή του χόνδρου, επομένως μειώνει και ανακουφίζει από τον πόνο στις αρθρώσεις.
  • Η χονδροϊτίνη ή θειική χονδροϊτίνη συντίθεται φυσικά στο σώμα και υποστηρίζει τον ισχυρό χόνδρο. Η χονδροϊτίνη προστατεύει τον υπάρχοντα χόνδρο μειώνοντας την απώλεια νερού και επιβραδύνοντας τη διάσπαση του χόνδρου. Η γλυκοζαμίνη και η χονδροϊτίνη συνεργάζονται για να προστατεύσουν τον χόνδρο από τη φθορά και να τον βοηθήσουν να διατηρήσει τη δύναμή του.

Ο πόνος στις αρθρώσεις είναι ένα κοινό πρόβλημα υγείας για άτομα που λαμβάνουν αναβολικά στεροειδή.

Τα αναβολικά στεροειδή μπορεί να προκαλέσουν πόνο στις αρθρώσεις σε μερικούς ανθρώπους, ο οποίος μπορεί να είναι προσωρινός και μόνιμος. Η χρήση του anavar είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τύπους αναβολικών στεροειδών που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία του πόνου στις αρθρώσεις.

Είναι ένα κοινό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί bodybuilders και αθλητές. Προκαλείται από τη χρήση αναβολικών στεροειδών και άλλων φαρμάκων που βελτιώνουν την απόδοση (PEDs). Τα PED χρησιμοποιούνται συχνά από όσους θέλουν να χτίσουν μυϊκή μάζα, να χάσουν βάρος ή να βελτιώσουν την αθλητική απόδοση. Ωστόσο, αυτά τα φάρμακα μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές παρενέργειες όπως πόνο στις αρθρώσεις.

Η Ιστορία Μου Με Την Αρθρίτιδα Και Τον Πόνο Στις Αρθρώσεις

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η μέρα που ξέσπασα σε κλάματα στη δουλειά για μια κατάσταση που με απογοήτευε. Ποτέ στα 27 χρόνια καριέρας μου δεν είχα χάσει τον συναισθηματικό έλεγχο στο εργασιακό μου περιβάλλον. Μεγαλώνοντας σε ένα σκληρό βρετανικό σπίτι πολύ σπάνια έχασα ποτέ τον συναισθηματικό έλεγχο για οτιδήποτε; Το πρόβλημα…. είναι ο χρόνιος πόνος.

Μετά από χρόνια εργασίας σε έναν υπολογιστή που δεν ήταν σωστά ρυθμισμένος για το χώρο εργασίας μου, είχα αναπτύξει οστεοεκφυλιστική αρθρίτιδα στον αυχένα μου. Ζούσα κάθε μέρα με έναν δύσκαμπτο αυχένα, σε σημείο που δυσκολευόμουν να οδηγήσω ένα όχημα και είχα εβδομαδιαίες ημικρανίες. Έτρωγα τα παυσίπονα χάπια που κυκλοφορούσαν χωρίς συνταγή σαν να ήταν καραμέλες και ο γιατρός μου τελικά μου έβαλε ένα παυσίπονο φάρμακο που ονομαζόταν Vioxx.

Αυτό το φάρμακο αποσύρθηκε από τα ράφια αφού το είχα πάρει για 18 μήνες και δεν μπορούσε πλέον να συνταγογραφηθεί. Ξόδεψα πάνω από 2 χρόνια και χιλιάδες δολάρια προσπαθώντας να απαλλαγώ από τον πόνο και να επαναφέρω κάποια κινητικότητα στον αυχένα μου. Συνεργάστηκα με έναν θεραπευτή μηνυμάτων, έναν φυσιοθεραπευτή και έναν χειροπρακτικό σε εβδομαδιαία βάση για να θέσω την κατάσταση υπό έλεγχο.

Ακούγεται οικείο σε κάποιον από εσάς. Λοιπόν, ο πόνος έγινε διαχειρίσιμος, ωστόσο ποτέ δεν εξαφανίστηκε πλήρως μέχρι που άρχισα να παίρνω μια φόρμουλα διατροφής σε μορφή τζελ που περιείχε όλα τα προαναφερθέντα συστατικά.

Τα παυσίπονα απλώς κάλυπταν το πρόβλημα και όλη η θεραπεία του κόσμου δεν επρόκειτο να επαναφέρει τη λίπανση στις αρθρώσεις μου, να ηρεμήσει τη φλεγμονή και να ενισχύσει τον χόνδρο μεταξύ των σπονδύλων μου. Τώρα, έχοντας πει αυτό, η θεραπεία ήταν επίσης απαραίτητη για να χαλαρώσει το μυϊκό σφίξιμο που είχε συμβεί γύρω από την πληγείσα περιοχή.

Όπως πολλοί, είχα δοκιμάσει MSM και γλυκοζαμίνη σε μορφή χαπιών, ωστόσο έγινα ανυπόμονος λόγω των αργών αποτελεσμάτων. Οι άνθρωποι που ζουν με χρόνιο πόνο θέλουν γρήγορα αποτελέσματα, παρόλο που συνειδητοποίησα πλήρως ότι αυτό το πρόβλημα χρειάστηκε χρόνια για να δημιουργηθεί και δεν θα διορθωνόταν μέσα σε μια νύχτα.

Σήμερα είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι είμαι απαλλαγμένος από τον πόνο, ακόμη και από τους αστραγάλους μου, οι οποίοι υπέστησαν πολλά χρόνια κακοποίησης από το τρέξιμο και την αθλητική δραστηριότητα. Ο πόνος και η δυσκαμψία μου υποχώρησαν αφού έδωσα στο σώμα μου την κατάλληλη διατροφή για μόλις 1 εβδομάδα. Τα συμπτώματά μου εξαφανίστηκαν μετά από 2 εβδομάδες.