Μενού Κλείσιμο

Ο Ρόλος Του Νερού Στην Νεότητα Και Την Υγεία Του Δέρματος Μας

Τα οφέλη του νερού ως μέρος της καθημερινής μας ζωής είναι αναμφισβήτητα. Το χρησιμοποιούμε για να προετοιμάσουμε φαγητό, ποτό και μπάνιο. Αυτό που πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν είναι ότι το νερό διαδραματίζει επίσης σημαντικό ρόλο στη μείωση και τη θεραπεία της φλεγμονής ακμής.

Νερό και νεότητα

Κατά τη διάρκεια μιας μέσης ημέρας, οι περισσότεροι άνθρωποι χάνουν σχεδόν δύο λίτρα νερού μέσω του ιδρώτα, της αναπνοής και της απομάκρυνσης των αποβλήτων.

Περιλαμβάνει μια ζεστή υγρή μέρα, έντονη εργασία ή αθλητική δραστηριότητα και η ποσότητα απώλειας υγρών πολλαπλασιάζεται σημαντικά. Το νερό είναι ζωτικής σημασίας για και τα υγιή κύτταρα, ειδικά στο επίπεδο του δέρματος, μπορούν να μειώσουν την εμφάνιση ακμής.

Όταν τα κύτταρα στερούνται από το νερό, αυτά αφυδατώνονται.

Τα αφυδατωμένα κύτταρα δεν λειτουργούν σωστά και δεν είναι σε θέση να αναδημιουργήσουν, να θεραπεύσουν ή να απορρίψουν αποτελεσματικά.

Δυστυχώς, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι είναι αφυδατωμένοι ή αισθάνονται ότι αναπληρώνουν το σώμα τους με νερό μέσω καφέ, αλκοόλ ή αναψυκτικών. Ωστόσο, η καφεΐνη, το αλκοόλ και τα σάκχαρα που περιέχονται σε αυτά τα υγρά συμβάλλουν πραγματικά στην αφυδάτωση και την εισαγωγή τοξινών.

Η κατανάλωση αρκετού καθαρού νερού για να αναπληρώσετε αυτό που έχει χάσει το σώμα μπορεί να ενισχύσει σημαντικά την ικανότητα των κυττάρων σας να λειτουργούν σωστά και να μειώνουν τις ατέλειες της ακμής.

Η κατανάλωση επαρκών ποσοτήτων νερού – οπουδήποτε από έξι έως οκτώ μεγάλα ποτήρια νερό ανά ημέρα – είναι ευεργετική για την υγεία των κυττάρων. Αλλά αν το νερό που καταναλώνετε δεν είναι καθαρό και περιέχει μεταλλικά στοιχεία και τοξίνες, αυτά τα ανεπιθύμητα χημικά θα μεταφερθούν στο κυτταρικό επίπεδο και θα συμβάλουν στην αδυναμία των κυττάρων να λειτουργήσουν σωστά, προκαλώντας συχνά ακμή.

Εάν η ποιότητα του νερού σας είναι αμφισβητήσιμη, η επένδυση σε εμφιαλωμένο νερό ή κάποιο είδος συστήματος καθαρισμού του νερού μπορεί να είναι επωφελής για τη γενική υγεία του σώματός σας. Το νερό είναι αρωματισμένο και δεν υποτίθεται ότι έχει γεύση. Εάν το πόσιμο νερό έχει αναγνωρίσιμη γεύση ή αφήνει μια επίγευση, δεν είναι τόσο καθαρό όσο θα μπορούσε να είναι.

Ο σωστός καθαρισμός με νερό μπορεί επίσης να συμβάλει στη μείωση ή την εξάλειψη της ακμής.

Τα σαπούνια και άλλα καθαριστικά που χρησιμοποιούμε στα πρόσωπά μας και τα σώματά μας συνήθως περιέχουν υψηλά επίπεδα αλκαλικών, τα οποία μπορούν να σπάσουν την ισορροπία – όπως μπορεί και σκληρό νερό.

Ως θεραπεία για την ακμή, ο καθαρισμός του προσώπου με διάλυμα κεκαθαρμένου νερού αναμεμειγμένο με αλάτι θα σας βοηθήσει να απομακρύνετε το πετρέλαιο και τη βρωμιά από το πρόσωπό σας χωρίς να το στεγνώσετε. Η υπερβολική ξήρανση του προσώπου μπορεί να προκαλέσει το σώμα σας να ανταποκριθεί με υπερβολική έκκριση ελαίου που μπορεί να οδηγήσει σε φραγμένους πόρους και σπασμούς ακμής.